Amsterdamseweg 116 b Amstelveen +31 6 535 690 36 Op afpraak
Social Media

Uplift

  /  Geen onderdeel van een categorie   /  Maaltijd frequentie

Maaltijd frequentie

Vandaag een kort stukje theorie over maaltijd frequentie. Oftewel; hoe vaak moet je eten om af te vallen? Voorheen heerste de theorie dat je om af te vallen vaker kleine maaltijden moest eten, want dit was goed voor de verbranding/stofwisseling. Echter, uit de literatuur blijkt dat dit niet klopt. Als het aantal calorieën dat wordt geconsumeerd hetzelfde is, maakt het niet uit of dit over 2-of 7 maaltijden wordt verspreid. Er zijn ongeveer 10 goed opgezette, wetenschappelijke onderzoeken gedaan die relevant waren om het effect van vaker eten op de stofwisseling te analyseren. Hieruit bleek geen significant effect tussen hoe vaak je eet, en de calorieën die je verbrandt.

Voor wie hier zin in heeft, teveel tijd of dit verhaal niet gelooft:

 

Kort samengevat, eet zovaak je wil, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, dag/nachtritme, levensstijl etc. Zolang je jouw totale dagelijkse calorie-inname maar in de gaten houdt!

Volgende week een langer stuk, over HOEVEEL je nou moet eten om af te vallen 9off juist aan te komen). Deze week zitten midden in een verbouwing en nogal hectisch. Maar het wordt prachtig! Stay tuned!

Vragen? Opmerkingen? Laat t ons weten, vinden we leuk!