Amsterdamseweg 116 b Amstelveen +31 6 535 690 36 Op afpraak
Social Media

RALF SYPESTEYN

SYPESTEYN

”IF YOU DON'T ASK, THE ANSWER IS ALWAYS NO”

STATS:

Geboren: 29-05-1984 in Paramaribo, Suriname
Opleiding:Bio-Medische Wetenschappen aan de VU
Hobbies:
whisky&wijn, self-help boeken lezen en hersenloos scrollen op social media
Kinderen: 2, Nyomi en Joah
Favoriete oefening(en): Bench press en deadlift
Minst favoriete oefening: Biceps curls
Droomvakantie: overal waar het warm en zonnig is, ik aan het zwembad kan liggen met mn gezin
Als geld geen issue zou zijn: zou ik nog steeds personal training geven, én een Porsche 911 GT3 rijden

Ralf Sypesteyn persoonlijke foto

OVER RALF:

Zelf ben ik op 16-jarige leeftijd begonnen met thuis te ‘trainen’ met gewichten en zo’n 50-100 push-ups per dag. Mijn doel was simpelweg groot en gespierd te worden. Na een maand of 9 schreef ik me in bij mijn eerste sportschool: de gym van de VU bij Uilenstede in Amstelveen. Na wat dankbare beginnersresultaten merkte ik na een jaar dat mijn progressie ophield en ik begreep niet goed waarom. Ik trainde toch gewoon minimaal 3 keer in de week dus waarom werd ik niet echt sterker, groter en zwaarder? Ik vroeg het aan verschillende mensen die ik kundig achtte in de sportschool (lees: groot en sterk) en kreeg tal van goedbedoelde adviezen. Enkele van deze wijsheden waren:
Je moet zwaarder trainen, vaker trainen, eiwitshakes drinken, explosieve herhalingen maken, 7 maaltijden per dag op vaste momenten, tot spierfalen trainen, meer supplementen, minder herhalingen maken, superlangzaam trainen, na het trainen direct een maaltijd nuttigen want anders heb je voor niks getraind.

Ik was al snel in de war van alle tegenstrijdige adviezen en als ik doorvroeg naar het ‘waarom’ van de goedbedoelde tips gaf het antwoord dat ik kreeg nooit echt voldoening. Ik besloot het zelf uit te zoeken en ging op zoek naar zoveel mogelijk informatie op het gebied van fitness en voeding. Dit was in de tijd dat internet opkwam en er steeds meer informatie beschikbaar was. Ik las werkelijk álles: tijdschriften zoals de Men’s Health en Muscle&Fitness , artikelen, messageboards, boeken besteld uit de VS (dat duurde toen weken), en ging naar beurzen, seminars en cursussen.

Tijdens mijn studie Bio-Medische Wetenschappen aan de VU leerde ik wetenschappelijke artikelen te lezen en te doorgronden. Mijn kritisch denkvermogen werd hierdoor aanzienlijk verbeterd en ik kwam erachter dat veel informatie die beschikbaar is, nooit echt bewezen is maar vaak genoeg is herhaald en daardoor voor waarheid werd aangenomen.

Na een hoop jaren van trainen, uitproberen en analyseren kwam ik tot de conclusie dat ik graag zelf mensen wilde helpen op het gebied van fitness. Er werd zoveel onzin verteld, dat ik bijna de noodzaak zag om mensen op weg te helpen. Op mijn 19e ben ik dan ook begonnen met werken in een fitnesscentrum. Ik vond dit erg leuk, werken met mensen en hun gezondheid verbeteren, werken in sportkleding. Dit heb ik bij verschillende sportscholen gedaan en uiteindelijk had ik bedacht dat om mensen écht te kunnen helpen zij intensievere begeleiding nodig hadden dan slechts een schemaatje meekrijgen en het daarna zelf te moeten uitzoeken. Personal training was hierin de uitkomst. Na een korte tijd voor een sportschool als personal trainer te hebben gewerkt, besloot ik voor mijzelf te beginnen. Als zelfstandige trainer had ik meer vrijheid, kon mijn eigen uren bepalen en ook mijn eigen tarieven. Al tijdens mijn studie had ik bedacht dat dít was wat ik zou willen doen als werk. Na 16 jaar in de fitness te hebben gewerkt, heb ik gelukkig nooit spijt gekregen van die keuze!