Amsterdamseweg 116 b Amstelveen +31 6 535 690 36 Op afpraak
Social Media

RALPH DAWSON

DAWSON

”ADVERSITY WHEN USED THE RIGHT WAY, WILL BUY YOU A TICKET TO A PLACE YOU COULDN’T HAVE GONE ANY OTHER WAY”

STATS:

Geboren: 25-01-1985 in Paramaribo, Suriname
Opleiding: Economie & Bedrijfseconomie aan de VU
Hobbies: Reizen, hiken, basketballen en feesten
Kinderen: 1, Raevi
Favoriete oefeningen: Back squat en Pull-up
Minst favoriete oefening: Calf raises
Droomvakantie: Met een camper door Noord-Amerika trekken
Als geld geen issue zou zijn: neem ik een sabbatical om een jaar te reizen

Ralph Dawson persoonlijke foto

OVER RALPH:

Van kleins af aan ben ik een bloedfanatieke sporter. Het begon met judo en tennis, maar als snel had ik mijn grote passie te pakken; basketbal. Deze dynamische teamsport hield mij in mij jonge jaren de hele dag bezig. Ik heb in verschillende jeugdteams gespeeld en kwam elk jaar op een hoger niveau. In deze jaren maakt ik kennis met krachttraining met als doel om een fysiek sterkere en snellere speller te worden. Helaas bleek het moeilijk om zelf de juiste trainingsopbouw te vinden om dat resultaat te behalen. Ook de adviezen die ik van het fitnesspersoneel of trainers van de club kreeg bleken in de praktijk weinig effect te hebben. Terugkijkend durf ik te stellen dat ik veel lichte en zware blessures had kunnen voorkomen als ik de juist begeleiding of kennis had over krachttraining en voeding.

Helaas is dit niet het geval geweest en heb ik na een pittige schouderblessure gekozen om voor een studie te kiezen en mijn topsport ambities lost te laten. Ik ben economie gaan studeren aan de VU met de gedachte dat ik met een brede opleiding altijd aan de bak zou komen. Dat gebeurde ook en ik ben na mijn studie begonnen als management trainee. Toen ik eenmaal in het bedrijfsleven werkte realiseerde ik mij dat ik mijn keuzes op verkeerde motieven gebaseerd had en dat ik iets anders wilde doen.

Ik ben gaan inzien waar ik energie van krijg. Namelijk in beweging zijn, fysiek bezig zijn en mensen helpen. Deze elementen komen prachtig samen in mijn huidige vakgebied en dus was de keuze snel gemaakt. Ik ben opleidingen gaan volgen op het gebied van anatomie, fysiologie, trainingsleer en voeding en besloot toen dat de tijd rijp was om ervoor te gaan. Ik ben met (andere) Ralf in contact gekomen en al snel bleek dat wij allebei enorm gemotiveerd waren om ons te onderscheiden in de fitnesswereld. Wij hebben er in 2016 voor gekozen samen te gaan werken en Uplift te beginnen.